Glenfiddich

Samen met zijn zeven zonen en twee dochters bouwde William Grant zijn Glenfiddich distilleerderij. Op eerste kerstdag 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels. Vijf generaties later is Glenfiddich een van de weinige Schotse distilleerderijen die nog steeds in handen is van de familie van de oprichter. De droom van William Grant om het beste glas whisky van de vallei te maken wordt nog steeds nagestreefd. Niet voor niets is Glenfiddich de meest onderscheiden Single Malt Scotch Whisky ter wereld, afkomstig uit de vallei van het hert (de Glen of Fiddich).

Op het Dutch Whisky Festival zal de Nederlandse Glenfiddich ambassadeur en keeper of the Quaich Tony van Rooijen een aantal “speedtastings” verzorgen: informatieve proeverijen in korte sessies van 15 minuten. Tijdens de tastings laat hij enkele varianten proeven en wordt het verhaal van deze whisky verteld. Op basis van interactie met de deelnemers selecteert Tony een tweede en mogelijk derde whisky, die misschien wel uit een van de zeven andere stokerijen van William Grant komt….

Elke dag zullen een aantal speedtastings gegeven worden, waar je voor het symbolische bedrag van 2 of 3 euro aan mee kan doen!