Whisky Tastings – Whisky Proeverijen op locatie

Toen Arno Borsboom jaren geleden naar Arnhem verhuisde en niet meer bij zijn whisky vrienden in de buurt woonde, besloot hij nieuwe te zoeken en in 2008 whisky club de Dutch Whisky Society op te richten. Al snel werd hij gevraagd of hij ook bij mensen thuis proeverijen kon verzorgen, en dat is hij sindsdien […]

Dutch Whisky Connections

Wij zijn (nog) een aantal amateur hobbyisten die met een volstrekt uit de hand gelopen hobby het leuk vinden om vele met name oude whisky’s open te maken. En anderen te laten meegenieten van de kwaliteit van de jaren 60 en 70 en 80 of de echte “future classics”. Onze lol is dat genoegen te […]

Hielander

In 1989 in Alkmaar begonnen. Het eerste en nog steeds enige Schotse restaurant in heel Nederland. Sindsdien proberen ze de gerechten zo authentiek mogelijk te houden, met gebruik van alleen de allerverste ingrediënten, samengesteld in de eigen keuken, met soms (voor Nederlandse begrippen) vreemd klinkende combinaties, maar dat is juist het leuke van uit eten […]

CATAWIKI

Het snelst groeiende veilinghuis in Europa en waarschijnlijk ver daarbuiten. Vele honderden soorten veilingen en op het gebied van whisky toch al snel rond de 4 verschillende veilingen per week. Hier vertegenwoordigd door Jeroen Koetsier en Enrico Gadioni die naast een schat aan ervaring ook een schat aan oude flessen zullen meenemen.

Geert Bero

Geert Bero met zijn verzameling. In het top segment van het whiskycircuit een gevestigde naam met enkele grootse verzamelingen – waarvan die met oude Ardbeg’s het bekendst is – waar we hier bescheiden en stil van worden. Met een gulle glimlach deelt Geert zijn passie met ons. De verhalen en de drams.

Murray McDavid

Een onafhankelijke bottelaar met een lange traditie. Gevestigd in de Coleburn Distilleerderij in Schotland. Sinds kort in Nederland vertegenwoordigd door het jonge bedrijf High Spirits, dat met deze mooie flessen driftig aan de weg timmert en ook bij ons aanwezig zal zijn.

BEEK

Jan Beek, wie kent hem niet. De immer bescheiden en zich op de achtergrond houdende man. Jaren gewerkt voor een van de grootste importeur in Nederland, jarenlang door heel Nederland slijters bezocht, en overal masterclasses gegeven met veel kennis van zaken. Nu voor zichzelf gaan bottelen met whisky, gin, rum jenever en meer!

TASTING @ HOME & HART BROTHERS WHISKY

Hart Brothers is een onafhankelijke bottelaar van de oude stempel. Opgericht in 1964, maar de activiteiten zijn terug te traceren tot einde 19e eeuw. Vandaag nog steeds een mooie range van “de spirit of excellence” Ze worden vertegenwoordigd door de sympathieke Luc van der Deugd en zijn partner.

Wijnhandel Yves Boode

Al 33 jaar een gevestigde naam in Arnhem. Wijnhandel en Slijterij met vele honderden whisky’s. Daarvan zullen ze een mooie selectie meenemen naar ons festival. Ze zijn zeer actief met proeverijen en cursussen. Echte gepassioneerde vakmensen uit de Steenstraat in Arnhem.

Whiskybase.com

Deze naam hoeft bij whisky Nederland (en ruim over de grens) nauwelijks toelichting. Begonnen als whisky bibliotheek, inmiddels uitgegroeid tot ’s werelds grootste encyclopedie over gebottelde flessen. Maar ook bottelaar van hun eigen lijn “Archives” en eigenaar van een indrukwekkende webshop.