Bresser & Timmer

Bekende groothandel met vele merken zoals bijvoorbeeld Tomatin, Kilchoman, Tullibardine, Paul John, Kavalan en enkele independent bottelingen zoals Cadenhead, Compass Box, Dun Bheagan, Thompson Brothers etc.

De Monnik Dranken

Groot familie bedrijf met meer dan 100 medewerkers. Onder andere Glengoyne, Tamdhu, Glenglassaugh, Tomintoul, Glen Scotia, Glencadam, Glenturret en Mars (Japans). Daarnaast nog een reeks van Indiase en Amerikaanse whiskey.

Whisky Import Nederland

Het aanbod bestaat onder andere uit diverse gevestigde namen uit de independent bottelaars zoals als Adelphi Distillery Ltd., Berry Bros. & Rudd, The Creative Whisky Company (Exclusive Malts, Casks & Range), Alchemist, The Maltman, Blackadder en The Carn Mor Cask Collection. Daarnaast hun eigen label, “First Cask”, met prachtige whisky’s

Jurgen’s Whiskyhuis

“Whisky is a way of life” Veel meer dan gewoon een glaasje drank. Dit zegt Jurgen, de eigenaar van het gelijknamige bedrijf. Jurgen komt al jaren op een aantal festival met zijn enorme verzameling van oudere flessen en rariteiten.

Sugar Hill

Ook een must op ons festival is Sugar Hill. Een zeer populair restaurant in Arnhem, maar belangrijker;  eigenaar Werry van Leeuwen is liefhebber van vooral Japanse whisky, en zal op het festival meer dan 75 open flessen Japanse whisky ter beschikking hebben.

Whisky4all

Whisky4all is Norbert Tebarts, een groot liefhebber en kenner van Amerikaanse whiskey’s. Tot voor kort nog niet echt “ondekt” behalve door sommige freaks, maar de laatste jaren een ongekende doorbraak. Bourbons en Rye whiskey’s zijn volop aanwezig. Norbert zal uit zijn  indrukwekkende collectie minimaal 100 verschillende flessen meenemen.

Whiskybase.com

Deze naam hoeft bij whisky Nederland (en ruim over de grens) nauwelijks toelichting. Begonnen als whisky bibliotheek, inmiddels uitgegroeid tot ’s werelds grootste encyclopedie over gebottelde flessen. Maar ook bottelaar van hun eigen lijn “Archives” en eigenaar van een indrukwekkende webshop.

SMWS

De SMWS is een whisky club en een bottelaar ineen. Bekend van groene flessen met alleen een prachtige poëtische omschrijving van de inhoud en een uniek nummer ipv de distillery. Lang geleden alleen in Schotland te koop, nu na een tijdje afwezigheid ook weer in Nederland waar o.a. Hans Offringa en Bob Wenting (van Maltstock […]

Wijnhandel Yves Boode

Al 33 jaar een gevestigde naam in Arnhem. Wijnhandel en Slijterij met vele honderden whisky’s. Daarvan zullen ze een mooie selectie meenemen naar ons festival. Ze zijn zeer actief met proeverijen en cursussen. Echte gepassioneerde vakmensen uit de Steenstraat in Arnhem.

BEEK

Jan Beek, wie kent hem niet. De immer bescheiden en zich op de achtergrond houdende man. Jaren gewerkt voor een van de grootste importeur in Nederland, jarenlang door heel Nederland slijters bezocht, en overal masterclasses gegeven met veel kennis van zaken. Nu voor zichzelf gaan bottelen met whisky, gin, rum jenever en meer!