Sessietijden:

Zaterdag 4 september 12.00 – 18.30
Zondag 5 september 11.30 – 18.00

 

Wat kan je verwachten?

+ mooie stijlvolle locatie

+ beperkt aantal bezoekers per dag: niet te druk, ruimte voor statafels en zitjes met stoelen

+ alle whisky’s ook per 1 cl te proeven

+ groot aanbod met ca. 25 stands

+ in totaal meer dan 1500 whisky’s te proeven

+ meer dan 1000 flessen Old & Rare

+ extra masterclasses bij te boeken

 

Ticket

+ een dag toegang tot het festival

+ één lange sessie per dag

+ inclusief gratis Bugatti proefglas

+ inclusief Catawiki voucher twv 25,-

+ Dagticket aan de deur € 20,00

+ Dagticket in de voorberkoop € 15,00 (+ € 1,00 kosten)

Bestel tickets!

Het Dutch Whisky Festival is hét festival voor zowel de beginnende als de ervaren whisky liefhebber en whiskyfestival bezoeker!

Het DWF onderscheidt zich door een gemengd aanbod van oude en nieuwe whisky’s. Diverse slijters, independent bottlers, importeurs en distillery’s zijn aanwezig met een mooie selectie uit hun assortiment. Het festival onderscheidt zich daarnaast door een groot aanbod van Old & Rare whisky’s: whisky’s waar maar een klein aantal flessen wereldwijd van is, en oude (zeer) zeldzame flessen met whisky uit de jaren ’60 tot ’80.

De whisky’s uit deze periode smaken anders dan moderne whisky’s, en zijn de passie van veel whisky liefhebbers, waaronder de organisatoren. Daarom zullen een aantal verzamelaars uit binnen- en buitenland met hun privé collectie komen, om deze – vaak unieke – whisky’s te delen met andere liefhebbers. Een uitgelezen kans dus om te kunnen proeven uit het whiskymuseum.

Deze combinatie van oude en moderne whisky’s maakt dit festival geschikt voor zowel de beginnende whisky drinker die graag wat meer wil weten van deze drank, als voor de ervaren whisky liefhebber. Er zijn samen meer dan 1250 whisky’s te proeven, dus voor elke bezoeker meer dan genoeg keus!

Ontstaan uit passie!

Voor liefhebbers, door liefhebbers

Al in 2013 merkten een vriendenclubje van whiskyliefhebbers, dat ze hun al jaren favoriete whisky festival (Limburg an der Lahn) niet zo leuk meer vonden, omdat het zo druk en massaal geworden was. Lang in de rij staan om binnen te komen, 3 rijen dik mensen voor de stands, hotels al een half jaar van te voren volgeboekt, avonds geen plek in de restaurants…. Een van hen – Arno Borsboom – bedacht toen al of het geen goed idee was om dan zelf maar een whisky festival te organiseren. En wel een waar ze wel graag naar toe zouden gaan. Maar dat doe je niet zomaar: het kost heel veel tijd, naast privé, werk en hobby’s. Zo bleef het idee een paar jaar liggen. Maar het idee bleef knagen. Toen viel hem een paar jaar later op dat de regio Arnhem-Nijmegen als een van de laatste delen van het land ook nog geen groter whisky festival kende, wat eigenlijk raar is: Nijmegen is qua inwoners de 10e stad van Nederland en Arnhem de 13e en hebben allebei een aktieve whisky club. Maar alle festivals waren in het westen of noorden, van Vlissingen tot aan Groningen. Een goede reden om toch dat eigen whisky festival te gaan organiseren, en om dat hier te doen. Daarom vroeg hij in 2018 zijn vrienden Michiel Wigman en Jeroen Koetsier of ze niet samen een eigen festival wilden organiseren. Nadat in Nijmegen en Arnhem gezocht was naar geschikte locaties, werd er een in Arnhem gekozen, ook vanwege de betere bereikbaarheid. Daarmee was de 1e editie van het Dutch Whisky Festival een feit! Het eerste jaar was het nog op één dag, en in de Stadsvilla Arnhem. Dat was een succes en de opzet van het festival werd zeer goed ontvangen. Voor de 2e editie werd daarom verhuisd naar het grotere Stadstheater en werd het een tweedaags evenement.

De organisatie

Michiel en Jeroen zijn ondertussen tegenwoordig alleen nog op de achtergrond betrokken bij de organisatie, maar uiteraard nog wel als standhouder aanwezig. De organisatie – met name op de dagen zelf – is in handen van een groep enthousiaste en ervaren vrijwilligers, de kurk waar het festival op drijft: Henk vTB, Herman, Sebastiaan, Nol, Henk S, Miranda, Dirk, Gerald, Emile, Paul, Claudia, Esmee en Gerhard.

Een gemengd aanbod van oude en nieuwe whisky’s .

Diverse slijters, independent bottlers en importeurs zijn aanwezig met een mooie selectie uit hun assortiment. Het festival onderscheidt zich daarnaast door een groot aanbod van Old & Rare whisky’s: whisky’s waar er bijvoorbeeld maar 80 flessen wereldwijd zijn en oude (zeer) zeldzame flessen met whisky uit de jaren ’60 tot ’80. 

De whisky’s uit deze periode smaken anders dan moderne whisky’s, en zijn de passie van de organisatoren. Daarom zullen een aantal verzamelaars uit binnen- en buitenland met hun privé collectie komen, om deze – vaak unieke – whisky’s te delen met andere liefhebbers. Een uitgelezen kans dus om te kunnen proeven uit het whiskymuseum.

Deze combinatie, met een gemengd aanbod van oude & moderne whisky’s, maakt dit festival geschikt voor zowel de beginnende whisky drinker die graag wat meer wil weten van deze drank, alsvoor de ervaren whisky liefhebber. Er zijn samen meer dan 1250 whisky’s te proeven, dus voor elke bezoeker meer dan genoeg keus!

Hoofdsponsor